El document més antic trobat a l’Arxiu Municipal és de l’any 1602. -El comú, seguint la tradició, procedeix a l’elecció de tres nous consellers, racional i clavari, l’endemà del dia de l’Ascensió.

Gegants Vells

La festa major de 1982 passarà a la història per haver fet possible la substitució dels gegants: una reproducció més o menys exacta, obra de l’artista Manel Casserras, substituí els gegants centenaris.

Gegants Nous

El lleó és un element festiu que significa d’un dels animals que formen part de l’imaginari col•lectiu del país, i al atribuir-li qualitats humanes com la força i el poder, esdevé part del bestiari.

Lleó

La primera àliga que hi ha documentada a Manresa nasqué de resultes de l’encàrrec que els consellers de la ciutat van fer a Miquel Vilella, prevere, escultor i beneficiat de la Seu.

Àliga

Desde l'any 2000 aproximadament, es fa el Miragegants! un acte destinat per que tant grans com petits s'acostin al món geganter. Capgrossos, nans, gegants, gegantons,  bestiari, gralles, tabals, etc. amb tallers, contes entre altres.

En el llarg dels anys el Miragegants ha evolucionat tant d'activitats ( pintar caretes, portar capsgrossos a contes amb musíca de gralles ) com de lloc on es fa (plaça Porxada, plana del Om, Plaça Major).

Aquest any es fara a la plaça Europa de 18h a 20h  

 

miragegants