FESTES

El primer diumenge després del darrer dissabte d’agost es celebra la Festa Major de Manresa.La seva ubicació a finals d’agost o primers de setembre, l’han convertida en una festa de final de vacances amb una participació multitudinària en molts dels seus actes. L’origen de la festa cal anar a buscar-lo a 1372, any en què foren traslladats els Cossos Sants -les relíquies de Santa Agnès, Sant Fruitós i Sant Maurici, patrons de la ciutat.

Festa Major

La Festa Major d'Hivern a Manresa es al voltant del 21 de Febrer, es celebra les Festes de la Miraculosa Llum. Els actes més tradicionals d'aquests dies són la Fira de la l'Aixada durant el cap de semana, anterior o posterior a la llum, i la Llum el dia 21 de Febrer.

Miraculosa Llum

Fira d’Espectacles d’Arrel Tradicional és un mercat multidisciplinari de noves creacions artístiques inspirades en els trets culturals propis de Catalunya i la zona de la Mediterrània. Com a mercat que és, l’objectiu principal de la Mediterrània és facilitar la contractació dels espectacles programats per part dels programadors inscrits. El nombre de propostes artístiques acostuma a girar al voltant del centenar: Espectacles de música, teatre i dansa, Espectacles per al públic adult i també per al públic familiar i Espectacles d’escenari i també propostes itinerants de carrer.

Fira Mediterrania

Es una cercavila del nostre local a Casa Caritat fins a la plaça Major, amb tota la imatgeria. Durant tota la cercavila els nostres grallers, amb ajuda d'altres, toquen el "Toc d'Inici a la Festa" creat per Alba Logan.

Arriben els Gegants!

Miragegants! és un acte destinat per que tant grans com petits s'acostin al món geganter. Capgrossos, nans, gegants, gegantons, bestiari, gralles, tabals, etc. amb tallers, contes entre altres.

Miragegants!

El GegantNit és una cercavila nocturna amb les colles geganteres de Manresa que és fa el divendres de Festa Major.

Gegantnit!

Un dels actes principals de la Festa Major és la Cercavila Popular, actuen des de trabucaires a besties de foc, passant per dansaires, castallers, bastoners i geganters. La cercavila inicia despres de la tronada a la plaça Major de dissabte.

Cercavila

Matinades, Seguici a Ofici i Ballada a la plaça

Seguici a Ofici